Πραγματογνωμοσύνες επί Τεχνικών ΘεμάτωνΕκπαιδευτικό Πολιτιστικό Κέντρο ΕΤΕΚ,(Θησέως 9-11, 1016 Λευκωσία)

Πεμ, 06 Ιουν 2019 08:00 πμ
Σαβ, 08 Ιουν 2019 01:30 μμ

Δευ, 03 Ιουν 2019 08:42 μμ

Μέλη με τακτοποιημένες υποχρεώσεις : €100.00

Όλοι οι υπόλοιποι: €120.00

Το σεμινάριο απευθύνεται στους πραγματογνώμονες ΕΤΕΚ (προαπαιτούμενο για παραμονή στο Μητρώο), υποψήφιους πραγματογνώμονες ΕΤΕΚ (προαπαιτούμενο για εγγραφή στο Μητρώο), μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων και άλλους επιστήμονες οι οποίοι ενδιαφέρονται να καταρτιστούν σε θέματα συγγραφής τεχνικών εκθέσεων (πραγματογνωμοσυνών)

Εκπαιδευτές:

Θεοφάνης Κάκος, Πολ. Μηχανικός, εκπαιδευτής Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας
Κώστας Αλλαγιώτης, Πολ. Μηχανικός, Πρόεδρος Επιτροπής Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών ΕΤΕΚ

Διάρκεια Προγράμματος: 17 ώρες


Συχνά οι μηχανικοί αναλαμβάνουν να εκφέρουν άποψη ειδικού (expert opinion) επί ενός θέματος μέσω της συγγραφής και υποστήριξης μίας τεχνικής έκθεσης. Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει και μέσω του ΕΤΕΚ (πραγματογνωμοσύνη). Συγκεκριμένα το ΕΤΕΚ με βάση το άρθρο 5(ιβ) της περί ΕΤΕΚ νομοθεσίας έχει αρμοδιότητα να διενεργεί τεχνικές πραγματογνωμοσύνες και για το σκοπό αυτό διατηρεί σχετικό Μητρώο Πραγματογνωμόνων.

 

Στο πλαίσιο αυτό, το ΕΤΕΚ διοργανώνει το σεμινάριο αυτό κατά το οποίο θα παρουσιαστούν στοιχεία που αφορούν το χαρακτήρα, το περιεχόμενο και το τυπικό των πραγματογνωμοσυνών, θα αναλυθούν οι οδηγίες του ΕΤΕΚ προς τους πραγματογνώμονες, θα γίνει κατάρτιση σχετικά με τη σύνταξη της πραγματογνωμοσύνης (καλές πρακτικές), την αποδεικτική διαδικασία και την προφορική παρουσίαση/υποστήριξη μίας πραγματογνωμοσύνης. 


Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία  διευθέτησης του τέλους συμμετοχής.


ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΕΤΕΚ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, Η ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΩΝ. ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ. ΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΟΣΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ 17ΩΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟ  2017 ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ  ΞΑΝΑ.